Scroll Top

mr. J.J.D. (Joost-Joris) van Doleweerd

Geboren in Amersfoort, 1980.
Opgeleid in Utrecht.
Gespecialiseerd in het vastgoed.

Tijdens mijn studie Nederlands Recht in Utrecht dacht ik altijd dat ik rechter wilde worden. Na afronding van mijn studie ben ik aan de slag gegaan als Rechterlijk Ambtenaar In Opleiding. Al snel bleek mij dat ik de zittingszaal de mooiste plek vond, maar vooral om gelijk te krijgen – niet zozeer om partijen gelijk te geven. De keuze voor de advocatuur was toen snel gemaakt.

Na enkele jaren in Utrecht als advocaat in een algemene praktijk gewerkt te hebben, besloot ik in 2009 samen met twee partners een eigen kantoor op te richten. Vanaf dat moment kon ik mij niet alleen verder specialiseren in de rechtsgebieden van mijn interesse, maar kon ik ook mijn kantoor zo goed mogelijk optimaliseren om zo efficiënt voor onze cliënten op te kunnen treden.

Dat kantoor had een duidelijke focus op de overheid: een fascinerend onderwerp. Ik kan daarbij voor mijn cliënten profiteren van het voordeel dat ik werkervaring heb opgedaan bij diverse gemeenten en een provincie. Ik heb dus ook van ‘de andere kant’ gezien – en geadviseerd – hoe de overheid omgaat met bepaalde zaken.

Mijn wens om me verder te specialiseren bleef echter voortbestaan, zowel qua type zaken als de wijze waarop ik met mijn cliënten wil samenwerken aan een oplossing: daarom heb ik in 2020 van Doleweerd LAW opgericht. Ik kan me nu richten op zaken waar ik goed in ben en die mijn interesse hebben.

mr. J.J.D. (Joost-Joris) van Doleweerd heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • bestuursrecht
  • bestuursprocesrecht
  • handhavingsrecht
 • vastgoedrecht
  • bouwrecht
  • burenrecht
  • erfdienstbaarheden

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.