Wanneer krijg je geen VOG?

Een VOG is een Verklaring Omtrent Gedrag. Deze verklaring wordt door het Ministerie van Justitie en Veiligheid uitgegeven als bewijs dat er geen belemmeringen zijn voor het uitvoeren van een specifiek beroep of functie.

Wanneer krijg je geen VOG

Hoe eerder je een advocaat inschakelt, hoe meer kans op een succesvolle afloop.

Wanneer krijg je geen VOG?

  • Wanneer je geen strafblad hebt, krijg je altijd een VOG.
  • Heb je wel een strafblad? Je krijgt geen Verklaring Omtrent Gedrag als de overtredingen op jouw strafblad en de reden van jouw VOG-aanvraag met elkaar te maken hebben.

Geen VOG gekregen?

Het kan voorkomen dat het Ministerie van Veiligheid en Justitie van mening is dat er geen VOG afgegeven kan worden. In dat geval krijg je altijd de mogelijkheid om de aanvraag toe te lichten en eventuele misverstanden uit de weg te ruimen.

Heb je te horen gekregen dat je eerst de aanvraag moet toelichten voordat er een beslissing wordt genomen? Roep dan direct de hulp in van een advocatenkantoor.

In dit stadium is het samen met een advocaat vaak nog goed mogelijk om toch een VOG te ontvangen. Hierbij is het nog niet nodig om een bezwaarschrift in te dienen.

VOG definitief afgewezen?

Is je aanvraag voor een Verklaring Omtrent Gedrag definitief geweigerd? Ook dan is het soms alsnog mogelijk om deze weigering teniet te doen.

Samen met de advocaat kun je een bezwaar indienen tegen de overheid.

En als dit bezwaar wordt afgewezen, dan is het zelfs nog mogelijk om in beroep te gaan.

Wij hebben veel ervaring met het bedenken en uitvoeren van een goede strategie zodat jouw VOG-aavraag alsnog tot een goed einde wordt gebracht.

Hulp nodig bij VOG-aanvraag?

Vul het contactformulier hiernaast in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Kosteloze intake

De ervaren bestuursrecht advocaten van 3 Advocaten kennen de voorwaarden voor een succesvol bezwaar of beroep. In een kosteloos intakegesprek nemen we de mogelijkheden met je door. Zo krijg je snel inzicht in de kans om een geweigerde VOG alsnog te ontvangen.